maandag 18 augustus 2014

Een analyse van Blogs/social media over China

Tegenwoordig is er enorm veel informatie op het internet te vinden. Dit geldt ook voor het zoeken naar informatie over China. Als China wordt ingetikt op www.google.nl zijn er ongeveer 751.000.000 resultaten. Van deze enorme hoeveelheid is een overgroot deel niet betrouwbaar. Betrouwbare informatie kan vaak gevonden worden via blogs en social media pagina’s. Onderstaand artikel geeft kort weer welke blogs en social media pagina’s betrouwbaar zijn bij het zoeken naar informatie over China.

Blogs
Er zijn enorm veel blogs te vinden op het internet met informatie over China. Deze blogs zijn geschreven door reisjournalisten, reizigers of reisorganisaties.

- Een goed voorbeeld van een blog die geschreven is door een reisjournalist, is de blog van Zach Smith. Zijn blog is te vinden via de link http://www.chinadventurer.com/. Deze blog staat volop met informatie over hoe je moet reizen door China. Hierbij worden onderwerpen besproken als de cultuur, de bevolking, het eten en natuurlijk de bezienswaardigheden.
Deze blog is geschreven in het Engels. Deze reisjournalist gebruikt niet al te moeilijke woorden, waardoor het voor menig Nederlander ook begrijpbaar is.
Informatie over China is in overvloed te vinden op deze blog. Daarnaast geeft het ook specifieke informatie over de verschillende steden. Dit is een uitstekend blog om meer te weten te komen over China, maar kan ook heel handig zijn voor een toekomstige reis naar China.

- Een voorbeeld van een reisorganisatie die zelf een blog heeft is de reisorganisatie Riksja Travel. Deze blog is te vinden via de link http://www.chinaonline.nl/inspiratie/china-blog/. Deze blog wordt bijgehouden door twee reisspecialisten van China van de reisorganisatie Riksja Travel. Op deze blog staat praktische informatie voor het reizen door China.
Deze blog is geschreven in het Nederlands. Een leuk detail van deze site is dat een reisplan opgesteld kan worden. Naast de praktische informatie die gegeven wordt, kan ook gelijk een reis geboekt worden.

- Een voorbeeld van een blog die geschreven is door reizigers zelf is de blog Reislogger. Deze blog is te vinden via de link http://www.reislogger.nl/locatie/china. Op deze site staan enorm veel blogs die geschreven zijn door verschillende reizigers. Op deze manier kan de toekomstige reiziger naar China het gevoel al ervaren.
Alle blogs zijn geschreven in het Nederlands. Naast de geschreven blogs zijn er ook enorm veel foto’s te vinden bij de blogs.

- Een voorbeeld van een blog die geschreven is door een liefhebber van China, is de blog van Tycho. Deze blog heeft talloze lezers per dag en is te vinden via de link http://www.chinablog.nl/. Op deze blog staan ongeveer 2000 artikelen met informatie over China. De categorieën die aangegeven worden op de site, geven een verdieping aan informatie over bijvoorbeeld museums in Beijing. Daarnaast geeft deze blog ook actuele informatie over China.
Alle blogs zijn geschreven in het Nederlands. Naast de geschreven blogs zijn er ook enorm veel foto’s te vinden bij de blogs.

Social media
Via social media kan ook informatie verkregen worden over een bestemming. Een nadeel van social media is dat iedereen berichten op een social media pagina kan plaatsen. Op deze manier wordt een social media pagina al gauw onbetrouwbaar. De betrouwbaarheid van social media pagina’s wordt vergroot door het aantal officiële kanalen die ook een social media pagina hebben.

- Een voorbeeld van een officieel kanaal is te vinden via de link https://www.facebook.com/discoverchina.travel?fref=ts. Deze Facebookpagina geeft geen grote hoeveelheid informatie over China, maar promoot China door middel van het laten zien van foto’s.

- Een voorbeeld van een social media pagina die alleen gericht is op één stad is de Facebookpagina Visit Beijing. Deze social media pagina is te vinden via de link https://www.facebook.com/BeijingChinaOfficial. Deze Facebookpagina is de officiële Beijing toerisme pagina. Op deze Facebookpagina staan allerlei foto’s van bezienswaardigheden in Beijing.

Over de bezienswaardigheden die in het arrangement bezocht worden, zijn nog geen speciale pagina’s, zoals de Facebookpagina’s van hierboven. Voor informatie over deze bezienswaardigheden is de link https://www.facebook.com/BeijingChinaOfficial het beste om informatie te vergaren.

Informatie voor een marketing & communicatiemedewerker
Het beïnvloeden van blogs en social media kan op meerdere manieren. Tegenwoordig kan een marketing & communicatiemedewerker niet alleen contact houden met reisjournalisten. Bloggers worden hedendaags steeds belangrijker en mogen om deze reden ook niet vergeten worden. Naast het uitnodigen van reisjournalisten op een persreis, is het ook belangrijk dat bloggers uitgenodigd worden voor deze persreis. In de strategie is ook aangegeven dat meerdere bloggers uitgenodigd zullen worden voor een persreis. 

zondag 17 augustus 2014

Arrangement: Ontdek Beijing

Reisorganisatie Kuoni heeft een arrangement ontworpen waarbij de belangrijkste bezienswaardigheden bezocht worden, maar ook de bezienswaardigheden die in eerste instantie altijd overgeslagen zullen worden. Het arrangement heeft een duur van vier dagen en drie nachten en is onderdeel van de 16-daagse rondreis door China.

Dit arrangement is bedoeld voor de reiziger die meer wil zien dan alleen de belangrijkste bezienswaardigheden in een stad. Deze reiziger wil de stad zelf ontdekken met een beetje hulp van een reisorganisatie. Het ontdekken van de stad staat dan ook centraal in dit arrangement. De reiziger krijgt belangstelling voor zulke arrangementen door de informatie uit het tijdschrift Lonely Planet Traveller.

Het arrangement omvat een bezoek aan het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad, het Shichahai gebied met de Bel –en Drumtoren, de Tempel van de Hemel, de Lama –en Confusiustempel en het Zomerpaleis. Door het bezoeken van deze bezienswaardigheden ziet de reiziger niet alleen de bekende bezienswaardigheden, maar ook de minder bekende bezienswaardigheden.

Het arrangement: Ontdek Beijing

Prijs: €325,00 p.p.

Dag 1: bezoek aan het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad

Het Plein van de Hemelse Vrede is 880 meter lang en 500 meter breed. Het ligt midden in de stad en wordt wel het grootste plein ter wereld genoemd. In het midden van het plein staat het mausoleum waar Mao Zedong begraven ligt. Het plein werd wereldberoemd in 1989 tijdens een massale studentenopstand tegen de Communistische Partij.

Van de Ming Dynastie (1368-1644) tot de Qing Dynastie (1644-1912) was de Verboden Stad bijna 500 jaar lang het hart van China. Decennialang woonden en heersten de in totaal 24 keizers van China in deze stad. De Verboden Stad is een complex van 990 gebouwen en 9999 kamers, omheind door een hoge, dikke muur en een brede gracht.

Extra informatie:
Voor deze bezienswaardigheid is geen vervoersmiddel nodig. De bezienswaardigheid is op loopafstand van het hotel. Daarbij is de lunch en het diner voor deze dag niet inbegrepen.

Dag 2: bezoek aan het Shichahai gebied met de Bel –en Drumtoren en de Lama –en Confusiustempel

Het Shichahai gebied, ook wel de Zee van de Tien Boeddhistische Tempels genoemd is een merengebied in het noorden van Beijing. Het is beroemd, omdat hier talloze tempels zijn gebouwd door de verschillende keizers. Tegenwoordig is het meer een uitgaansgebied met talloze barretjes en restaurants.

De Drumtoren is een van de twee indrukwekkende torens die vlakbij bij het Shichahai gebied staan. Drumtorens werden in het klassieke China gebruikt om de tijd aan te geven en alle grote steden hadden ze. Meerdere keren per dag wordt er vanaf de tweede verdieping een drumdemonstratie gegeven door mannen in traditionele klederdracht die je kunt bijwonen.

Net als de Drumtoren had de Beltoren ook de functie om de tijd aan te geven. De toren is volledig uit steen gebouwd en is ook een stuk smaller dan de Trommeltoren.


De Lama Tempel is een opmerkelijke tempel, aangezien deze Tibetaanse boeddhistische tempel een prominente plek in de stad heeft. De Lama Tempel werd in 1694 gebouwd als onderdeel van de stadsmuur. Tegenwoordig wonen en studeren er nog steeds Tibetaanse boeddhistische monniken.

De Confuciustempel van Peking is de op een na grootste Confuciustempel in China. Mensen bezoeken deze tempel om hun respect te betuigen aan de filosoof Confucius.

Extra informatie:
De Confusiustempel en de Lamatempel zullen bezocht worden per metro. Vanuit deze tempels zal een taxi genomen worden naar het Shichahai gebied. In dit gebied zal een gezamenlijke lunch plaatsvinden. De metro zal ook weer gebruikt worden om richting het hotel te gaan. Het diner is niet inbegrepen.

Dag 3: bezoek aan de Tempel van de Hemel + vrije tijd

Van de vele tempels die de Chinese hoofdstad Beijing heeft, is de Tempel van de Hemel misschien wel de mooiste en de bekendste. De taoïstische tempel was de plek waar de keizer tweemaal per jaar ging bidden voor een goede oogst voor alle Chinezen in het keizerrijk. Behalve de gebouwen van de tempel is er ook een erg groot park met duizenden bomen dat dagelijks door vele Chinezen gebruikt wordt als plaats om muziek te spelen, te dansen of te sporten.

Extra informatie:
De Tempel van de Hemel zal bezocht worden per metro. Lunch en diner zijn niet inbegrepen. In de middag krijgt de reiziger zelf de tijd om de stad Beijing te ontdekken

Dag 4: bezoek aan het Zomerpaleis

Het Zomerpaleis is een van de meest indrukwekkende paleizen in heel China. Het enorme complex bestaat uit een kunstmatig meer, vele paleizen, tempels, paviljoenen en bruggen. Decennialang werd het door de Chinese keizer en zijn hofhouding gebruikt als buitenpaleis, wanneer het tijdens de zomer te heet werd in de binnenstad.

Extra informatie:
Het Zomerpaleis zal bezocht worden per metro. De lunch is niet inbegrepen. Aan het einde van de dag zal er een gezamenlijk diner zijn.

Accommodatie
Het arrangement heeft een tijdsduur van vier dagen en drie nachten. De reiziger zal deze drie nachten verblijven in een hotel vlakbij de Verboden Stad, genaamd Joy City Hotel &Apartment.

Contactinformatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kuoni.
- info@kuoni.nl
- 020 - 398 93 98, 

Achtergrondinformatie Shichahai gebied

Het Shichahai gebied is een natuurgebied wat bestaat uit drie meren, het Qian Hai meer, het Hou Hai meer en het Xi Hai meer. Het hele gebied beslaat een oppervlakte van 336.000 vierkante meter, wat gelijk staat aan 67 voetbalvelden. Het Shichahai gebied is de enige locatie in Beijing wat zoveel water bij elkaar heeft. Tegenwoordig staat dit gebied vooral bekend als uitgaansgebied. In het gebied zijn talloze restaurants en barretjes welke in de zomer en winter altijd drukbezocht worden. Deze barretjes en restaurantjes trekken jaarlijks meer dan  5.000.000 buitenlandse en binnenlandse toeristen. In de zomer is er de mogelijkheid om bootjes te huren en dit gebeurt ook vaak. In de winter zijn de meren door het koude weer opgevroren en zitten barstensvol van de schaatsers en speciale sleeën die je er kan huren. Naast het water doet men aan Tai chi of doen de oudjes een heuse work-out aan enkele toestellen. De echte die-hards nemen een duik in een opengeslagen stuk van het meer.

Dit Shichahai gebied is niet altijd een toeristisch gebied geweest. Het is ook de thuisbasis van enkele van Beijing zijn oudste archeologische overblijfselen, zoals de grachten van de Yuan-dynastie. Deze grachten werden oorspronkelijk gebruikt om graan te vervoeren van het veld naar de pakhuizen. In de dynastieën Ming en Qing was dit deel van Beijing een culturele toevluchtsoord voor geleerden en ambtenaren. Tijdens deze periode zijn vele gedichten en artikelen geschreven over toen de keizer het gebied bezocht. Onder deze schrijvers behoort ook de grote Marco Polo.


In dit Shichahai gebied bevindt zich ook de Yinding Brug. Voor vele mensen uit Beijing is deze brug erg belangrijk. Tegenwoordig bevindt het uitzicht vanaf deze brug ook tot de acht  grote bezienswaardigheden van Beijing.

Achtergrondinformatie Beltoren

De Beltoren staat aan de andere kant van de Drumtoren en is met 48 meter net iets hoger dan de Drumtoren. Al sinds de Han-dynastie meer dan tweeduizend jaar geleden was het gebruikelijk in China om een of twee torens te hebben per stad met een bel of gong. Vanaf de torens was het namelijk eenvoudig om legers, roversbendes of andere vernielzuchtige lieden te zien aankomen, zodat snel de bel geluid kon worden. Op deze manier konden de inwoners zich achter de stadsmuren verschuilen en konden de stadspoorten dichtgegooid worden. Aangezien het kwaad niet constant voor de poorten stond en de torens er toch waren, kwamen de Chinezen al gauw op het idee de torens ook te gaan gebruiken om de tijd bij te houden.


De Beltoren is net als de Drumtoren ook in 1272 gebouwd. De toren is volledig uit steen gebouwd en is ook een stuk smaller dan de Drumtoren. In de dertiende eeuw was de toren echter niet van steen. De Beltoren was een houten gebouw dat veel leek op de Drumtoren, maar de toren verging al snel in het vuur. In 1420 werd de toren opnieuw gebouwd en kreeg de toren in plaats van een ijzeren bel een bronzen bel. Op deze manier was de bel tot twintig kilometer in de omtrek gehoord kon worden. Ook deze toren brandde weer af en om deze reden werd de toren voor de derde keer opnieuw gebouwd. Deze keer werd de toren wel van steen gebouwd. Deze laatste toren die gebouw is, is hedendaags nog steeds te zien. Behalve het uitzicht, dat vergelijkbaar is met dat vanaf de Trommeltoren, is de bel zelf de enige bezienswaardigheid. Met zeven meter lang, bijna dertig centimeter dik en een gewicht van meer dan 63 ton is het nog steeds de grootste en zwaarste bel in heel China. 

Achtergrondinformatie Drumtoren

De Drumtoren, ook wel de Trommeltoren genoemd, is een van de twee indrukwekkende torens die vlakbij bij het Shichahai gebied staan. Drumtorens werden in het klassieke China gebruikt om de tijd aan te geven en alle grote steden hadden ze. De drumtoren van Beijing werd gebouwd in 1272 en werd in 1420 verplaatst naar de andere kant van de stad, omdat de stad aan het groeien was. Eeuwenlang was de Drumtoren in gebruik. Pas in 1924, toen de laatste keizer officieel werd afgezet, werd de functie van de Drumtoren overgenomen door moderne uurwerken.

In de avond om 19:00 werd vanuit de Drumtoren dertien keer op de drums geslagen om aan te geven dat de avond begon en de stadspoorten werden gesloten. Daarna herhaalde het ritueel zich iedere twee uur tot 05:00 in de ochtend. Vanaf dit tijdstip nam de naastgelegen beltoren het over.

De Drumtoren is in totaal 47 meter hoog en is een erg brede, stevige toren, die afgezien van de stenen sokkel van vier meter hoog volledig uit hout gebouwd is. De toren heeft in totaal drie daken en twee verdiepingen, waarvan de tweede verdieping via een steile trap van 69 treden voor bezoekers toegankelijk is. Op deze verdieping staat een hele verzameling replica’s van oude trommels die gebruikt werden om de tijd aan te geven. Verder is er ook een oude, beschadigde trommel te bezichtigen. Dit is de enige originele trommel van de 24 trommels uit de tijd dat de trommels gebruikt werden om de tijd aan te geven. Vanaf de Drumtoren is er een prachtig uitzicht op de hutongs van Beijing, het Shichahai gebied met zijn meren en de moderne stad die er omheen gebouwd is.




De Drumtoren van Beijing is toegankelijk voor het publiek en meerdere keren per dag wordt er vanaf de tweede verdieping een drumdemonstratie gegeven door mannen in traditionele klederdracht die je kunt bijwonen. Tijdens het Chinese Nieuwjaar wordt er ook nog flink wat afgetrommeld op de trommels. 

zaterdag 16 augustus 2014

Persbericht. Shichahai, een gebied vol verrassingen!






Kuoni
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht

PERSBERICHT

Shichahai, een gebied vol verrassingen!

Amsterdam, 15 augustus 2014 - De Chinese muur, het Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad, de Tempel van de Hemel; menig Nederlander kent deze bezienswaardigheden in Beijing bij naam of heeft ze daadwerkelijk gezien. Naast deze bekende bezienswaardigheden heeft Beijing echter nog veel meer te bieden. Een bezoek aan het Shichahai gebied is zeker de moeite waard bij een bezoek aan Beijing. Reisorganisatie Kuoni heeft een arrangement samengesteld waarbij dit Shichahai gebied niet vergeten wordt. De eerste reis zal plaats gaan vinden in September.

Het Shichahai gebied, ook wel de Zee van de Tien Boeddhistische Tempels genoemd, is een merengebied wat gelegen is in het noorden van Beijing. Vele toeristen kiezen bij een bezoek aan Beijing in eerste instantie niet voor dit gebied. Desondanks is dit Shichahai gebied geclassificeerd als nummer zeven van de publiekstrekkers in Beijing en staat het met deze positie boven de welbekende Lama en Confusius tempels.

Het Shichahai gebied is een prachtig natuurgebied met drie grote meren. Het dankt zijn naam aan het feit dat in de tijd van de Qing-dynastie hier talloze tempels zijn gebouwd. Een klein deel van deze tempels is nog steeds te bezichtigen. Behalve het historische gedeelte kent het Shichahai gebied ook een modern gedeelte. Tegenwoordig staat dit gebied bekend als uitgaansgebied met talloze barretjes en restaurants, wat in de winter en zomer altijd druk bezocht wordt.

Een bezoek aan het Shichahai gebied kan ook makkelijk gecombineerd worden met een bezoek aan de Drum –en Klokkentoren. Deze torens zijn op loopafstand van de drie meren en bieden elk hun eigen show aan. Het gebied kan op diverse manieren bereikt worden. De makkelijkste manieren zijn per taxi of metro.

Elk jaar stijgt het aantal toeristen naar dit gebied. Dit Shichahai gebied is om deze reden ook bezig met het opbouwen van een goede reputatie als een van de bezienswaardigheden die je moet bezoeken van de delen in Beijing.
# # #
________________________________________________________________________
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u terecht bij Chantal van der Spek, info@kuoni.nl
020 - 398 93 98, http://www.kuoni.nl/.